Bedankt Zwaanshoek....

Bedankt Zwaanshoek....

  • 29-12-2018
  • Team Feestweek Zwaanshoek

Zwaanshoek,

Het einde van het jaar is in zicht, traditioneel gezien de tijd om terug te blikken en dan is ‘TROTS’ het woord dat 2018 het beste omschrijft.

Laten we beginnen bij onze nieuwe evenementen. Altijd spannend om iets nieuws uit te proberen…zitten mensen daar wel op te wachten. Ja dus, want tijdens de voorinschrijvingen hebben wij elkaar soms angstig aangekeken of we iedereen wel een plekje konden geven. 
Uit oude documentatie bleek op ons dorpsplein al een keer een BBQ gehouden te zijn en zo ontstond de dorps-BBQ 2.0. Een evenement waar alle leeftijden gezellig samen zaten te eten, te praten en te dansen. Op deze avond kwam het idee van de stampot-avond wederom ter spraken. Een avond bedoeld voor de (jong) ‘senioren’. Tot dit jaar hadden wij eigenlijk geen evenement voor deze doelgroep. Zouden ze hier wel op zitten te wachten? Hoe bereiken we deze groep? Hoe organiseren we het eten (want koken in de Oase kan niet)? Kortom er waren de nodige vragen, maar die loste zich al snel op en afgelopen november was het dan zo ver. En wat was het druk! Ja men zat hier op te wachten! En dan ben je trots, want blijkbaar kunnen wij mensen bij elkaar brengen en weten wij onze dorpsgenoten te bereiken.

Ook tijdens de feestweek zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan. De zaterdag moest een groter publiek trekken. Ook de jong Zwaanshoekers wilde we in onze tent zien. Een grote DJ-show daar moest dat mee gaan lukken. Radio 538 kwam en wat was het druk!!! Er werd gedanst, geweest en de drank vloeide rijkelijk. Pas om 00.30 uur konden wij vanachter de bar eens opkijken en zien hoe iedereen feest vierde. 

Wist u  al dat we dit jaar ons 5-jarig jubileum van de KinderVakantieWeek hadden? Wij wilde dit met trost vieren, maar helaas vond de gemeente dit geen argument om eens goed uit te pakken. Gelukkig zijn wij omringd met een aantal lieve vaders/ gulle sponsoren, waardoor we toch een uitgebreid programma konden neerzetten. Onder het hoofdthema ‘expeditite Robison’, had elke dag zijn eigen onderwerp waarbinnen een educatief en boeiend programma was ingericht. In 3 dagen zijn de kinderen ‘aangespoeld’, hebben ze weten te overleven en leven met de natuur door uitleg van de plastic-soep, zijn ze fit gebleven door te sporten onder professionele begeleiding, hutten gebouwd om te schuilen en geleerd hoe je met echte reptielen moet samen leven. Na deze 3 dagen bleek dat de signalen van de afgeschoten ‘rakketten’, welke de kinderen zelf hadden gebouwd, waren gezien en konden de ouders ze weer in gezonde, blije maar vermoeide toestand ophalen. T

Dit jaar hebben we een crowdfund-actie voor een AED gehouden en ons target gehaald!! Dit betekent dat vanaf volgend jaar er een AED aan de muur van de Oase hangt waar het gehele dorp gebruik van kan maken. Uiteraard hopen wij dat dit nooit nodig zal zijn, maar toch zijn wij er trots op dat ons dorp weer een stukje veiliger is geworden.

Ook zijn we trots op onze teamgenoten die (helaas dat dan wel) afscheid hebben genomen dit jaar. Nico, die zich jaren heeft ingezet voor ons dorpshuis. Hij was tijdens onze evenementen voor jullie nagenoeg onzichtbaar, maar voor ons van grote waarde was. Een rustpunt waar wij graag op terug vielen. 
Marco gaat ons dit jaar verlaten. Hij is, na Henk, ons langst ‘zittende’ teamlid. Onze zwaan, kindervriend, pullen-haler en ICT-goeroe. Tijdens de feestweek bleek Marco ook nog een klein moppie te kunnen zingen, dus wie weet kunnen we hem voor de zondag strikken ;-)
En ook Wesley naeemt afscheid uit de harde kern.  Wel zullen Marco en Wesley Deels verbonden blijven aan het feestweekteam. Dit zal zijn op basis van beschikbaarheid. 

Als er mensen afscheid nemen, dan is er ruimte voor nieuwe! Met trots hebben wij Robin en Ronald in ons team mogen verwelkomen. Robin gaat ons ondersteunen bij het budgetbeheer en alle technische vraagstukken en Ronald zal een gedeelte van de sponsering op zich gaan nemen. En uiteraard krijg je als nieuweling alle rotklusjes waar de rest geen zin in heeft ;-)

2019 proberen wij het aantal activiteiten wat u van ons gewend bent minimaal aan te houden. Omdat het voor ons als team (als bijbaantje!!) best veel tijd en energie kost vragen wij vaste vrijwillijgers die een keer (of vaker) willen helpen als "helpende hand". Er zal een inschrijflijst tijdens de borrel klaarliggen. Ook kunt u in onze brievenbus bij de ingang van de oase uiteraard weer uw suggesties en ideeen kwijt. 

 

Wij wensen u nog 2 laatste mooie gezonde dagen in 2018 en 365 in 2019!! 

Dank jullie wel,

Met feestelijke groeten,

Reinier, Monique, Wesley, Marco, Henk, Ronald, Robin, Maikel en Paulien


Team Feestweek Zwaanshoek

Agenda